vineri, 25 iulie 2014

Alegerea fondului de ten

Observ in fiecare zi in jurul meu, ca alegerea fondului de ten potrivit, poate fi o adevarata provocare; fapt pentru care m-am gandit sa scriu despre principalele lucruri demne de luat in considerare atunci cand pleci la cumparaturi.

 Alegerea fondului  de ten Intai este important sa stii de ce este necesara aplicarea unui fond de ten si care sunt principalele roluri ale unui fond de ten bine ales. Pe langa cel de estompare a imperfectiunilor pielii, fondul de ten are si rolul de a proteja pielea de tot ceea ce vine in contact cu aceasta: vant, raze ultraviolete, praf, fum si alte surse de radicali liberi, care duc la imbatranirea prematura a pielii, precum si rolul de hidratare. De aceea, alege intotdeauna un fond de ten cu factor de protectie impotriva UV-A si UV-B.

Dupa cum spuneam mai sus fondul de ten trebuie sa estompeze imperfectiunile, nu sa le evidentieze si nici sa creeze altele noi, fapt pentru care urmatoarele aspecte sunt culoarea si tipul fondului de ten.
Culoarea fondului de ten trebuie sa fie aceeasi cu a tenului tau. De aceea este gresit sa testezi fondul de ten pe mana. Intotdeauna pielea din aceasta zona are o culoare mai inchisa dar si alta textura. Testeaza fondul de ten pe gat si asteapta cateva secunde pentru a vedea culoarea finala. Daca nu vei observa diferente intre pielea curata si cea pe care ai aplicat produsul, inseamna ca ai gasit nuanta perfecta pentru tine. Desigur in trusa ta trebuie sa se regaseasca cel putin doua fonduri de ten: unul pentru vara si unul pentru iarna.

Tipul fondului de ten il vei alege in functie de tipul tau de ten, dar si de efectul pe care vrei sa-l obtii in final.

 crema coloranta: ideala pentru pielea tanara si curata; poate fi aplicata cu ajutorul degetelor; este hidratanta si are un nivel mic de acoperire, creand un aspect natural.
 fond de ten lichid: potrivit tuturor; ideal pentru pielea foarte uscata, dar se gaseste si in varianta „oil-free“, pentru tenul gras, si in varianta antirid, pentru tenul matur; nivel mediu de acoperire

 fond de ten crema sau spuma: consistente si hidratante; ideale pentru pielea uscata sau matura; nivel relativ mare de acoperire; se aplica de obicei cu ajutorul unui burete din latex natural.

 fond de ten compact : contine pudra, ceea ce va da un aspect mat; utile in cazul tenurilor grase; vin de obicei insotite de propriul aplicator; nivel mare de acoperire.

 Alegerea fondului  de ten  fond de ten Stick – potrivit persoanelor cu defecte mari ale pielii; are o putere foarte mare de acoperire; se recomanda a fi utilizat in machiajele de seara.
Sfaturi utile in aplicarea fondului de ten
- este de preferat ca demachiarea sa se faca cu cel putin o ora inainte de aplicarea fondului de ten, deoarece tenul are tendinta de a-si reface stratul protector de grasime si in cazul in care aplicarea fondului de ten se face imediat dupa demachiere, exista riscul ca acesta sa nu reziste indeajuns.
Poti folosi diferite accesorii pentru aplicare, precum bureti din latex natural sau pensule speciale, dar si propriile degete. Este bine sa aplici un strat subtire si uniform, cu miscari usoare si preferabil ascendente.
- Aplica fondul de ten atat pe fata cat si pe gat si decolteu, daca acestea sunt descoperite.

- Poti indeparta surplusul de fond de ten cu un servetel uscat;

- Daca fondul de ten este unul pentru tenul gras sau mixt nu se aplica si pe pleoape; pentru ele vei folosi un baton corector emolient;

- Un fond de ten lichid,cu efect de lifting formeaza o pelicuta elastica ce intinde pielea ridata.

- Pentru fixarea si matifierea fondului de ten foloseste o pudra in aceeasi nuanta.

Oana Isac, make-up artist, 0726 241 480
http://www.remedio.ro/n50/frumusete-c292/alegerea_fondului_de_ten-s484.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu