vineri, 25 iulie 2014

Buze perfecte

Buzele sunt una dintre cele mai importante trăsături ale noastre. Prin ele ne putem exprima feminitatea, senzualitatea şi nu numai. Din nefericire, încă nu am găsit o soluţie naturală pentru a obţine buzele Angelinei, însă te pot ajuta cu nişte sfaturi despre cum să le îngrijeşti şi să le machezi pe ale tale.

 Buze  perfecte Buzele sunt făcute din aceeaşi membrană mucoasă care protejează şi interiorul gurii, însă nu sunt la fel de bine apărate de o piele atât de rezistentă ca cea de pe restul corpului, de aceea trebuie să ştii că este important să le acorzi tot la fel de multă atenţie, cum oferi şi pielii tale când vine vorba despre ritualurile zilnice de îngrijire. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai buzele pe care fiecare femeie şi le doreşte:

Îngrijire:
Aplică balsam de buze în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, imediat după demachiere.
Pentru zi este de preferat să foloseşti un produs cu factor mare de protecţie UV
Seara maseză balsamul de buze, până când acesta este complet absorbit.
O dată pe săptămână foloseşte un produs exfoliant, special creat pentru buze. Daca nu ai unul la îndemâna, poţi încerca şi o metodă “casnică”: amestecă puţin zahăr brun cu miere şi ulei de măsline
Dimineaţa aplică o cremă hidratantă şi masează buzele cu ajutorul periuţei de dinţi, prin mişcări lente şi având grijă să nu le răneşti.
Ingredientele care trebuie să se regăsească în balsamul tău sunt: acidul hialuronic, vitaminele A şi D, uleiul de avocado, de jojoba, muşeţelul şi untul de shea.
Aplică balsamul de buze înainte de a începe să te machezi. Astfel, atunci când aplici rujul, balsamul va fi deja absorbit şi buzele tale vor fi hidratate
Iarna evită să foloseşti ruj, sau alege unul foarte hidratant
Nu în ultimul rând, zâmbeşte cât mai des
Acum că ai buzele moi şi catifelate, poţi începe aplicarea machiajului. Culorile vedetă în materie de ruj în această toamnă sunt: burgundy, vişiniu intens, roşu zmeură, roşu cărămiziu, prună, sau alună. Renunţă la machiajele pronunţate şi alege o pereche de ochelari de soare, pentru ca toată atenţia celorlalţi să se îndrepte spre buzele tale. Dacă mediul nu-ţi permite, alege un machiaj smoky eyes în nuanţe de bej şi maro deschis, sau aplică doar mascara.

 Buze  perfecte Totuşi rujul tău trebuie să fie potrivit cu personalitatea ta, momentul zilei, vestimentaţia ta şi nu în ultimul rând evenimentul la care participi, aşa că evită un ruj foarte intens dacă nu consideri că te caracterizează, şi optează mai degrabă pentru un gloss sau un ruj în nuanţe nude. De asemenea este bine să ții cont şi de culoarea pielii tale, dar şi de anumite imperfecţiuni ale formei buzelor tale.

Dacă ai buzele foarte subţiri evită culorile mate, prea stridente, sau prea închise şi alege în locul lor un glos trandafiriu sau rujuri în nuanţe nude. Te poţi folosi de un creion contur pe care să îl aplici pe linia albă din jurul buzelor tale, pentru un uşor efect de mărire. Atenţie să nu exagerezi cu acest mic truc, deoarece va arăta vulgar.
Dacă ai buzele asimetrice, este bine să ştii că nu eşti singura. De fapt nu există nici o persoană care să aibă ambele jumătăţi ale corpului perfect simetrice. Dacă însă consideri acest lucru un defect, îl poţi îndrepta tot cu ajutorul creionului pentru contur.
Secretul buzelor perfecte este modul în care aplici rujul. Nimic nu este mai urât decât rujul care migrează de pe buze, sau care rămâne doar la exteriorul lor. De aceea, iată câteva sfaturi pentru a avea buze senzuale mai mult timp:
Înainte de a aplica rujul aplică un fond de ten ca bază.
Apoi alege un creion în aceiaşi nuanţă cu rujul şi aplică-l pe toată suprafaţa buzelor, nu doar ca şi contur
La sfârşit aplică rujul cu ajutorul unei pensule speciale. Acordă puţin timp acestei operaţiuni şi amestecă bine rujul în creionul aplicat anterior.

Rezultatul va fi unul pe măsura efortului depus: buze cu un aspect deosebit şi mai ales rezistent, dar nu abuza de această metodă. Cantitatea mare de pigmenţi precum şi alte componente ale acestor produse îţi vor deshidrata destul de tare buzele.

Oana Isac, make-up artist - 0726 241 480
http://www.remedio.ro/n48/frumusete-c309/buze_perfecte-s526.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu