vineri, 25 iulie 2014

Machiajul la birou

Observ adesesa în jurul meu că acest aspect nu este tratat în mod adecvat de cele mai multe ori. De aceea m-am hotărât să scriu câteva lucruri pe care cred că ar trebui să le ştie fiecare dintre noi. Aşa cum ne alegem hainele pentru birou, trebuie să ne alegem şi machiajul, simplu, curat, decent şi elegant.
Este bine să ştii că machiajul pentru birou se împarte în două categorii:

Machiajul Office
Este machiajul pe care îl purtăm în fiecare zi la birou, motiv pentru care trebuie să fie uşor de obţinut, rezistent şi obligatoriu de zi.
 Machiajul  la birou Pentru a obţine aspectul dorit îţi sugerez să aplici întâi un fond de ten uşor transparent, cu o putere mică de acoperire şi cu factor de protecţie solară(UV). Pielea ta trebuie să aibă un aspect natural şi proaspăt. Apoi foloseşte un fard de obraz cremă, roz trandafiriu sau piersică. Ai grijă să nu exagerezi în ceea ce priveşte cantitatea. Apoi pentru machiajul ochilor poţi aplica doar mascara, brun sau gri, în funcţie de tonalitatea tenului tău sau poţi opta pentru farduri în nuanţe naturale, precum cele de crem, bej, roz pal, oranj, lila deschis, s.a. Pentru buze alege fie un ruj hidratant fie un gloss în nuanţe apropiate de cele ale buzelor tale.
Machiajul Business
Este machiajul folosit la întâlnirile de afaceri, fapt pentru care, va trebui să fie unul mai rafinat şi puţin mai complicat faţă de cel precedent. Pentru acesta alege un fond de ten cu putere de acoperire medie, apoi aplică fardul de obraz cremă pe care l-ai folosit şi la machiajul de zi cu zi, după care poţi aplica o pudră translucidă şi un blush pudră discret.
În ceea ce priveşte machiajul ochilor, te sfătuiesc să acorzi puţin mai multă atenţie, decât celui precedent. Colorează toată pleoapa superioară cu un fard crem, cu un ton mai deschis decât culoarea pielii tale. Apoi pe pleoapa mobilă poţi aplica una dintre următoarele nuanţe: roz, lila, oranj deschis, etc. Foloseşte un creion contur brun sau gri, pe care să-l fixezi cu ajutorul unui fard pudră în aceeaşi culoare. Cu ajutorul unei pensule şi al fardului folosit anterior, defineşte colţul exterior al ochiului şi pliul pleoapei superioare. Următorul pas este să luminezi colţul interior al ochiului şi zona de sub arcadă, cu ajutorul unui fard de culoarea vaniliei. La final aplică un strat generos de mascara.

Ultimul pas al machiajului tău perfect, este machiajul buzelor. Pentru acesta alege un ruj mat şi un creion în acelaşi ton.
Poţi folosi diverse nuanţe care au la bază maro sau bej. Aplică rujul cu ajutorul unei pensule speciale, pentru mai multă rezistenţă şi o formă foarte bine definită. Te sfătuiesc să eviţi gloss-ul, fardurile cu sclipici şi culorile foarte puternice, când vine vorba despre acest machiaj. Reţine: trebuie să ai un aspect rafinat şi profesional!

Oana Isac, make-up artist - 0726 241 480 
http://www.remedio.ro/n48/frumusete-c309/machiajul_la_birou-s525.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu